511 – Network Authentication Required

HTTP status code 511, ook wel "Network Authentication Required" genoemd, is een serverfoutstatuscode die aangeeft dat de server een aanvraag niet kan verwerken omdat de client niet is geverifieerd door het netwerk.

De client kan de 511 Network Authentication Required-statuscode herkennen aan de HTTP-statuscode in de response van de server. De statuscode wordt gevolgd door een lege regel en vervolgens door de headers van de response.

De 511 Network Authentication Required-statuscode wordt vaak gebruikt door servers om clients te informeren dat de server een aanvraag niet kan verwerken omdat de client niet is geverifieerd door het netwerk. Deze informatie kan worden gebruikt door de client om te proberen de aanvraag opnieuw te verzenden met een geldige verificatie.

Voorbeelden

Hier zijn enkele voorbeelden van wanneer een 511 Network Authentication Required-statuscode kan worden gebruikt:

  • Een client verbindt met een server die een VPN-verbinding vereist.

  • Een client verbindt met een server die een proxy-server vereist.

Veiligheid

De 511 Network Authentication Required-statuscode is een veilige statuscode. Het kan niet worden gebruikt om schade toe te brengen aan een client-applicatie.

Bijkomende details

De response-headers van een 511 Network Authentication Required-response bevatten vaak een WWW-Authenticate header. Deze header bevat informatie over de vereiste verificatie.

Overige informatie

De 511 Network Authentication Required-statuscode wordt vaak gebruikt door webmasters om clients te informeren dat de server een aanvraag niet kan verwerken omdat de client niet is geverifieerd door het netwerk. Deze informatie kan worden gebruikt door de client om te proberen de aanvraag opnieuw te verzenden met een geldige verificatie.

Specifieke voorbeelden

Hier zijn enkele specifieke voorbeelden van wanneer een 511 Network Authentication Required-statuscode kan worden gebruikt:

  • Een client verbindt met een VPN-server die een gebruikersnaam en wachtwoord vereist. De server retourneert een 511 Network Authentication Required-response met een WWW-Authenticate header die de vereiste gebruikersnaam en wachtwoord bevat.

  • Een client verbindt met een proxy-server die een proxy-authentificatietoken vereist. De server retourneert een 511 Network Authentication Required-response met een WWW-Authenticate header die het vereiste proxy-authentificatietoken bevat.

In deze voorbeelden is de aanvraag correct geformatteerd, maar kan de aanvraag niet worden verwerkt omdat de client niet is geverifieerd door het netwerk. De server retourneert een 511 Network Authentication Required-response om de client te informeren over het probleem.

Conclusie

De HTTP status code 511 is een serverfoutstatuscode. Deze statuscode geeft aan dat de server de aanvraag niet kan verwerken vanwege een probleem aan de serverzijde.

Vergelijking met andere statuscodes

De 511 Network Authentication Required-statuscode is vergelijkbaar met de 401 Unauthorized-statuscode. Beide statuscodes geven aan dat de aanvraag is geweigerd omdat de client niet is geverifieerd. Het belangrijkste verschil is dat de 511 Network Authentication Required-statuscode aangeeft dat de aanvraag is geweigerd omdat de client niet is geverifieerd door het netwerk, terwijl de 401 Unauthorized-statuscode aangeeft dat de aanvraag is geweigerd omdat de client niet is geverifieerd door de server.

De 511 Network Authentication Required-statuscode is ook vergelijkbaar met de 403 Forbidden-statuscode. Beide statuscodes geven aan dat de aanvraag is geweigerd. Het belangrijkste verschil is dat de 403 Forbidden-statuscode aangeeft dat de aanvraag is geweigerd om een andere reden dan verificatie, terwijl de 511 Network Authentication Required-statuscode aangeeft dat de aanvraag is geweigerd omdat de client niet is geverifieerd door het netwerk.

Terug naar categorie
Een ogenblik geduld...