303 – See other

HTTP status code 303, ook wel "See Other" genoemd, is een redirectstatuscode die aangeeft dat de aanvraag is verwerkt en dat de client een andere resource moet openen.

De client kan de 303 See Other-statuscode herkennen aan de HTTP-statuscode in de response van de server. De statuscode wordt gevolgd door een lege regel en vervolgens door de headers van de response.

De 303 See Other-statuscode is een belangrijke statuscode die wordt gebruikt om aan te geven dat de gevraagde resource niet kan worden geopend met de huidige methode. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als de resource alleen kan worden geopend met een andere methode, zoals PUT of POST.

Voorbeelden

Hier zijn enkele voorbeelden van wanneer een 303 See Other-statuscode kan worden gebruikt:

  • Een aanvraag om een bestand te openen dat alleen kan worden geopend met de POST-methode

  • Een aanvraag om een resource te updaten die alleen kan worden geopend met de PUT-methode

  • Een aanvraag om een resource te verwijderen die alleen kan worden geopend met de DELETE-methode

Veiligheid

De 303 See Other-statuscode is een veilige statuscode. Het kan niet worden gebruikt om schade toe te brengen aan een client-applicatie.

Bijkomende details

De response-headers van een 303 See Other-response bevatten de URL van de resource die moet worden geopend. De nieuwe URL wordt opgeslagen in de Location-header.

De 303 See Other-statuscode is een belangrijk onderdeel van HTTP. Het maakt het mogelijk voor clients en servers om informatie over de locatie van resources te communiceren.

Vergelijking met 200 OK

De 303 See Other-statuscode is vergelijkbaar met de 200 OK-statuscode. Beide statuscodes geven aan dat de aanvraag is verwerkt. Het belangrijkste verschil is dat de 303 See Other-statuscode aangeeft dat de client een andere resource moet openen.

Vergelijking met 301 Moved Permanently

De 303 See Other-statuscode is vergelijkbaar met de 301 Moved Permanently-statuscode. Beide statuscodes geven aan dat de client een andere resource moet openen. Het belangrijkste verschil is dat de 303 See Other-statuscode aangeeft dat de verhuizing permanent is, terwijl de 301 Moved Permanently-statuscode aangeeft dat de verhuizing tijdelijk is.

Overige informatie

De 303 See Other-statuscode wordt vaak gebruikt door webmasters om te voorkomen dat clients resources openen met de verkeerde methode. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als een resource alleen kan worden geopend met een POST-methode, maar een client een GET-methode gebruikt.

Specifieke voorbeelden

Hier zijn enkele specifieke voorbeelden van wanneer een 303 See Other-statuscode kan worden gebruikt:

  • Een website die een afbeelding aanbiedt, kan een 303 See Other-response retourneren met de URL van een pagina waarop de afbeelding kan worden gedownload.

  • Een website die een bestand aanbiedt, kan een 303 See Other-response retourneren met de URL van een pagina waarop het bestand kan worden geopend.

  • Een website die een webformulier aanbiedt, kan een 303 See Other-response retourneren met de URL van een pagina waarop de resultaten van het formulier kunnen worden bekeken.

In deze voorbeelden kan de resource alleen worden geopend met een andere methode dan de methode die door de client is gebruikt. De client moet de nieuwe URL openen om de resource te openen.

Terug naar categorie
Een ogenblik geduld...