300 – Multiple Choices

HTTP status code 300, ook wel "Multiple Choices" genoemd, is een redirectstatuscode die aangeeft dat de aanvraag is verwerkt en dat de client een keuze moet maken uit een lijst met beschikbare resources.

De client kan de 300 Multiple Choices-statuscode herkennen aan de HTTP-statuscode in de response van de server. De statuscode wordt gevolgd door een lege regel en vervolgens door de headers van de response.

De 300 Multiple Choices-statuscode is een belangrijke statuscode die wordt gebruikt om aan te geven dat de client een keuze moet maken uit een lijst met beschikbare resources. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om een gebruiker te laten kiezen uit een lijst met verschillende taalversies van een pagina of om een gebruiker te laten kiezen uit een lijst met verschillende afbeeldingsformaten van een afbeelding.

Voorbeelden

Hier zijn enkele voorbeelden van wanneer een 300 Multiple Choices-statuscode kan worden gebruikt:

  • Een aanvraag om een pagina in een andere taal te retourneren

  • Een aanvraag om een afbeelding in een ander formaat te retourneren

  • Een aanvraag om een lijst met beschikbare resources te retourneren

Veiligheid

De 300 Multiple Choices-statuscode is een veilige statuscode. Het kan niet worden gebruikt om schade toe te brengen aan een client-applicatie.

Bijkomende details

De response-headers van een 300 Multiple Choices-response bevatten een lijst met beschikbare resources. De lijst kan worden gepresenteerd in verschillende formaten, zoals een HTML-lijst of een XML-document.

De 300 Multiple Choices-statuscode is een belangrijk onderdeel van HTTP. Het maakt het mogelijk voor clients en servers om informatie over beschikbare resources te communiceren.

Vergelijking met 200 OK

De 300 Multiple Choices-statuscode is vergelijkbaar met de 200 OK-statuscode. Beide statuscodes geven aan dat de aanvraag is verwerkt. Het belangrijkste verschil is dat de 300 Multiple Choices-statuscode aangeeft dat de client een keuze moet maken uit een lijst met beschikbare resources.

Vergelijking met 301 Moved Permanently

De 300 Multiple Choices-statuscode is vergelijkbaar met de 301 Moved Permanently-statuscode. Beide statuscodes geven aan dat de aanvraag is verwerkt en dat de client een andere resource moet openen. Het belangrijkste verschil is dat de 300 Multiple Choices-statuscode aangeeft dat de client een keuze moet maken uit een lijst met beschikbare resources, terwijl de 301 Moved Permanently-statuscode aangeeft dat de client een andere resource moet openen om de gevraagde informatie te vinden.

Overige informatie

De 300 Multiple Choices-statuscode is een van de meest voorkomende redirectstatuscodes. Het wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen, van webbrowsers tot e-mailclients.

Terug naar categorie
Een ogenblik geduld...