206 – Partial Content

HTTP status code 206, ook wel "Partial Content" genoemd, is een succesvolle statuscode die aangeeft dat de aanvraag is verwerkt en dat de response alleen de gevraagde delen van de resource bevat.

De client kan de 206 Partial Content-statuscode herkennen aan de HTTP-statuscode in de response van de server. De statuscode wordt gevolgd door een lege regel en vervolgens door de headers van de response.

Om een 206 Partial Content-statuscode te ontvangen, moet de client de GET-methode gebruiken en een Range-header in de aanvraag opnemen.

De 206 Partial Content-statuscode is een belangrijke statuscode die wordt gebruikt om aan te geven dat de client alleen een deel van de resource nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om een bestand te downloaden in delen of een pagina te laden met alleen nieuwe inhoud.

Voorbeelden

Hier zijn enkele voorbeelden van wanneer een 206 Partial Content-statuscode kan worden gebruikt:

  • Een aanvraag om een bestand te downloaden in delen

  • Een aanvraag om een pagina te laden met alleen nieuwe inhoud

  • Een aanvraag om een resource te updaten zonder de hele resource te downloaden

Veiligheid

De 206 Partial Content-statuscode is een veilige statuscode. Het kan niet worden gebruikt om schade toe te brengen aan een client-applicatie.

Bijkomende details

De response-body van een 206 Partial Content-response bevat alleen de gevraagde delen van de resource. De server moet de Content-Range-header in de response terugsturen om aan te geven welke delen van de resource zijn teruggestuurd.

De 206 Partial Content-statuscode is een belangrijk onderdeel van HTTP. Het maakt het mogelijk voor clients en servers om HTTP-aanvragen te verwerken die alleen een deel van de resource vereisen.

Vergelijking met 200 OK

De 206 Partial Content-statuscode is vergelijkbaar met de 200 OK-statuscode. Beide statuscodes geven aan dat de aanvraag is verwerkt. Het belangrijkste verschil is dat de 206 Partial Content-statuscode aangeeft dat de response alleen de gevraagde delen van de resource bevat.

 

Terug naar categorie
Een ogenblik geduld...