205 – Reset Content

HTTP status code 205, ook wel "Reset Content" genoemd, is een succesvolle statuscode die aangeeft dat de aanvraag is verwerkt en dat de client de documentweergave moet resetten.

De client kan de 205 Reset Content-statuscode herkennen aan de HTTP-statuscode in de response van de server. De statuscode wordt gevolgd door een lege regel en vervolgens door de headers van de response.

Om een 205 Reset Content-statuscode te ontvangen, hoeft de client geen speciale headers in de aanvraag op te nemen.

De 205 Reset Content-statuscode is een belangrijke statuscode die wordt gebruikt om aan te geven dat de client de documentweergave moet resetten. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om een formulier te legen of een canvas opnieuw in te stellen.

Voorbeelden

Hier zijn enkele voorbeelden van wanneer een 205 Reset Content-statuscode kan worden gebruikt:

  • Een aanvraag om een formulier te legen

  • Een aanvraag om een canvas opnieuw in te stellen

  • Een aanvraag om een pagina te vernieuwen

Veiligheid

De 205 Reset Content-statuscode is een veilige statuscode. Het kan niet worden gebruikt om schade toe te brengen aan een client-applicatie.

Bijkomende details

De server hoeft geen inhoud in de response terug te sturen. De response-body moet leeg zijn.

De 205 Reset Content-statuscode is een belangrijk onderdeel van HTTP. Het maakt het mogelijk voor clients en servers om HTTP-aanvragen te verwerken die de client dwingen de documentweergave te resetten.

Vergelijking met 200 OK

De 205 Reset Content-statuscode is vergelijkbaar met de 200 OK-statuscode. Beide statuscodes geven aan dat de aanvraag is verwerkt. Het belangrijkste verschil is dat de 205 Reset Content-statuscode aangeeft dat de client de documentweergave moet resetten.

Terug naar categorie
Een ogenblik geduld...