204 – No Content

HTTP status code 204, ook wel "No Content" genoemd, is een succesvolle statuscode die aangeeft dat de aanvraag is verwerkt, maar dat er geen inhoud is om terug te sturen.

De client kan de 204 No Content-statuscode herkennen aan de HTTP-statuscode in de response van de server. De statuscode wordt gevolgd door een lege regel en vervolgens door de headers van de response.

Om een 204 No Content-statuscode te ontvangen, hoeft de client geen speciale headers in de aanvraag op te nemen.

De 204 No Content-statuscode is een belangrijke statuscode die wordt gebruikt om aan te geven dat een HTTP-aanvraag succesvol is verlopen, maar dat er geen inhoud is om te bekijken.

Voorbeelden

Hier zijn enkele voorbeelden van wanneer een 204 No Content-statuscode kan worden gebruikt:

  • Een aanvraag om een resource te verwijderen

  • Een aanvraag om een statuswijziging toe te passen

  • Een aanvraag om een query uit te voeren die geen resultaten oplevert

Veiligheid

De 204 No Content-statuscode is een veilige statuscode. Het kan niet worden gebruikt om schade toe te brengen aan een client-applicatie.

Bijkomende details

De server hoeft geen inhoud in de response terug te sturen. De response-body moet leeg zijn.

De 204 No Content-statuscode is een belangrijk onderdeel van HTTP. Het maakt het mogelijk voor clients en servers om HTTP-aanvragen te verwerken die geen inhoud vereisen.

Vergelijking met 200 OK

De 204 No Content-statuscode is vergelijkbaar met de 200 OK-statuscode. Beide statuscodes geven aan dat de aanvraag is verwerkt. Het belangrijkste verschil is dat de 204 No Content-statuscode aangeeft dat er geen inhoud is om terug te sturen.

Terug naar categorie
Een ogenblik geduld...