202 – Accepted

HTTP status code 202, ook wel "Accepted" genoemd, is een statuscode die aangeeft dat de server de aanvraag heeft ontvangen en dat de aanvraag zal worden verwerkt, maar dat de verwerking nog niet is voltooid.

De client kan de 202 Accepted-statuscode herkennen aan de HTTP-statuscode in de response van de server. De statuscode wordt gevolgd door een lege regel en vervolgens door de headers van de response.

Om een 202 Accepted-statuscode te ontvangen, hoeft de client geen speciale headers in de aanvraag op te nemen.

De 202 Accepted-statuscode is een belangrijke statuscode die wordt gebruikt om aan te geven dat een HTTP-aanvraag is ontvangen en dat de verwerking zal worden voortgezet.

Voorbeelden

Hier zijn enkele voorbeelden van wanneer een 202 Accepted-statuscode kan worden gebruikt:

  • Een aanvraag om een grote bestandsupload te starten

  • Een aanvraag voor een aanvraag die meerdere stappen vereist, zoals een aanvraag voor een betaling

  • Een aanvraag voor een aanvraag die een wachtrij heeft, zoals een aanvraag voor een chatbericht

Veiligheid

De 202 Accepted-statuscode is een veilige statuscode. Het kan niet worden gebruikt om schade toe te brengen aan een client-applicatie.

Bijkomende details

De server moet de Location-header in de response terugsturen met de URL van de aanvraag. De client kan deze URL gebruiken om de status van de aanvraag te volgen.

De 202 Accepted-statuscode is een belangrijk onderdeel van HTTP. Het maakt het mogelijk voor clients en servers om de voortgang van een HTTP-aanvraag te volgen.

Vergelijking met 102 Processing

De 202 Accepted-statuscode is vergelijkbaar met de 102 Processing-statuscode. Beide statuscodes geven aan dat de server de aanvraag heeft ontvangen en dat de verwerking zal worden voortgezet. Het belangrijkste verschil is dat de 202 Accepted-statuscode een definitieve statuscode is, terwijl de 102 Processing-statuscode een informatieve statuscode is.

Terug naar categorie
Een ogenblik geduld...